Nep- bloedprikker die bejaarden heeft opgelicht moet 120 dagen de cel in

2 februari om 15:36 • Aangepast 3 februari om 15:36
Leden van de bloedprikbende (foto: Politie)
Leden van de bloedprikbende (foto: Politie)
De 24-jarige man die onder andere in Eindhoven deed alsof hij een bloedprikker was en zo verschillende hoogbejaarde mensen oplichtte, moet 120 dagen de cel in. Dat heeft de rechter in Utrecht dinsdag besloten. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden al twee jaar celstraf tegen de man. E zouden meerdere leden van de 'bloedprikbende' zijn, maar dinsdag stond alleen de 24-jarige man terecht.

Hoogbejaarde slachtoffers
De man heeft in oktober 2019 samen met een vrouw drie hoogbejaarde slachtoffers opgelicht in Utrecht en Eindhoven. Het stel zou zich hebben voorgedaan als thuiszorgmedewerkers die de bloedwaarden kwamen controleren.

"Daarna moesten de slachtoffers 1 euro betalen door hun pinpas op een groot scherm te leggen en de pincode in te voeren. Op dat moment werd de pincode ontfutseld en ontkwamen de daders met het pinpas", schrijft de rechtbank.

Voor duizenden euro's opgelicht
Na de controle ontfutselden ze de slachtoffers hun pincode, gingen ze er vandoor met de betaalpas en namen ze direct grote bedragen op bij geldautomaten. De slachtoffers werden afzonderlijk voor duizenden euro's opgelicht.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...