Zondag valt er flink pak sneeuw in Brabant, temperatuur week lang onder nul

4 februari 2021 om 09:37 • Aangepast 5 februari 2021 om 09:31
nl
Het gaat zondag sneeuwen in Brabant. En door de lage temperaturen blijft die sneeuw ook wel een week liggen. Volgens Weerplaza wordt de sneeuw zaterdagavond voorafgegaan door flinke ijzel.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Woensdag was het nog onzeker of het zou gaan sneeuwen, maar uit de nieuwste weermodellen blijkt: zondag gaat zeker sneeuw vallen en de kou houdt een week aan.

“Zondagochtend valt de meeste sneeuw”, vertelt weerman Alfred Snoek van Weerplaza. “Zondagmiddag wordt het dan weer droog, maar zondagavond kan er nog wat sneeuw vallen.”

Sneeuw blijft liggen
Omdat de temperatuur zeker een week niet boven de nul uitkomt, blijft de sneeuw ook gewoon liggen. “Zondag is het overdag -1 of -2, maar maandag wordt het overdag -5. Moet je nagaan. Deze dagen is het nog 10 graden boven nul.”

Wachten op privacy instellingen...

Een flinke waarschuwing is wel op z’n plaats, weet Snoek. "Zaterdagavond laat gaat het ijzelen. In Brabant verwacht ik dat de sneeuw eerst smelt door een zuidwestenwind, maar aan de grond is het dan al koud, waardoor alle neerslag meteen weer ijs wordt. Alles wordt dan spiegelglad.”

Let zondagmorgen goed op
Snoek verwacht dat het tussen zaterdagnacht en zondagochtend zeven uur flink zal ijzelen. Hij waarschuwt dan ook om zondagmorgen goed op te letten.

In Brabant verwacht Snoek

5 centimeter sneeuw, maar lokaal kan er ook 10 centimeter vallen. In het midden van Nederland wordt meer sneeuw verwacht. Daar wordt 5 tot 40 centimeter sneeuw voorspeld.

Wachten op privacy instellingen...

Wat weet jij over de winter? Test je kennis in onze quiz!

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!