Tilburg University krijgt enorme gift

4 februari 2021 om 12:59 • Aangepast 5 februari 2021 om 12:57
nl
De congregatie Vrouwen van Bethanië doneert ruim een miljoen euro aan Tilburg University voor de oprichting van een Fonds voor Vrouwen & Theologie. Het fonds gaat een bijzondere leerstoel Morele Vorming omvatten, naast geld voor onderzoek en een trainingsprogramma voor jonge theologiedocenten. Het is de grootste donatie die de Stichting Universiteitsfonds Tilburg ooit heeft gekregen, aldus de Tilburgse instelling donderdag.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De congregatie Vrouwen van Bethanië bestaat sinds 1919. Op dit moment telt de religieuze groep nog elf leden in Nederland en drie in het buitenland. De vrouwen zijn op hoge leeftijd.

Omdat niet te verwachten is dat de congregatie ineens weer zal gaan groeien, is ervoor gekozen om 'de fakkel van hun inspiratie' door te geven in de vorm van financieringen. De bisschop van Haarlem-Amsterdam heeft de vrouwen daarvoor gemachtigd.

Ondersteunen
De Vrouwen van Bethanië werden in het bisdom Haarlem opgericht door een jezuïet. Doel was vrouwen op te leiden die arme en laagopgeleide gezinnen konden ondersteunen met geloofszaken. De Vrouwen van Bethanië waren daarin vooruitstrevend en stonden open voor oecumene.

De meeste religieuzes studeerden in Amsterdam en Utrecht aan opleidingen die inmiddels zijn opgegaan in Tilburg University. Daarom is voor een grote donatie aan Tilburg gekozen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!