Frank Lammers over nieuwe Ferry-film: ‘Geen onverstaanbare Belgen, wel onverstaanbare Brabanders'

4 februari 2021 om 20:05 • Aangepast 5 februari 2021 om 10:12
nl
Ferry Bouman, de Brabantse drugsbaas uit de Netflix-serie Undercover, is inmiddels bijna even bekend als de man die hem speelt, Frank Lammers. Er komt zelfs een film aan die Ferry heet. Op Instagram legt Lammers uit wat we van de productie kunnen verwachten en beantwoord hij de prangende vraag: "Wordt er wel genoeg Brabants gescholden?"
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De film is een prequel. “We gaan zien hoe Ferry Ferry is geworden”, legt de acteur uit Mierlo uit. Dat betekent dat zijn geliefde Danielle een belangrijke rol speelt in de film.

'Ferry kan niet zonder Brabant'
Op zijn Instagram-pagina licht Frank Lammers toe wat kijkers van de film kunnen verwachten. Lammers gaat in een filmpje een heuse checklist met veel gestelde vragen af. Opvallend veel vragen gaan over Brabant. Zoals: zit er genoeg Brabant in Ferry? “Ja natuurlijk”, zegt Lammers. “Want Ferry kan niet zonder Danielle, maar hij kan ook zeker niet zonder Brabant.”

Er waren volgens Lammers ook wat klachten over onverstaanbare Belgen in het tweede seizoen van Undercover. “Er zitten geen onverstaanbare Belgen in Ferry, wel onverstaanbare Brabanders. Dus, de ondertitelingsknop zit nog steeds rechtsonder.” En wordt er wel genoeg Brabants gescholden? “Godnondeju, zeker wel!”

Wanneer de film precies op Netflix te bewonderen is, laat Lammers overigens in het midden. Wel is inmiddels duidelijk dat er óók een derde seizoen van Undercover zelf zal volgen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.