Brownies met donker bier - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend'

6 februari 2021 om 12:35 • Aangepast 8 februari 2021 om 11:04
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 6 februari hoorde je André Huijsmans, koksopleider bij Curio in Bergen op Zoom. Hij koos voor het Stout-bier van Harry de Vos uit Steenbergen en bedacht een Stoute Brownie.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Wat heb je nodig:

  • honderd gram pure chocolade
  • honderd gram boter
  • twee eieren
  • honderdvijftig gram kristalsuiker
  • honderd gram patentbloem waar je twee gram zout door hebt gedaan
  • twee deciliter Stout

En zo maak je deze brownies:

  • Vet een bakvorm in met wat olie of boter. (Dit recept is goed voor een vorm van twintig bij twintig centimeter)
  • Smelt de chocolade met de boter au bain-marie
  • Klop ondertussen de eieren met de suiker zeer schuimig (Als je de suiker in drie delen toevoegt, lost-ie beter op)
  • Spatel nu de bloem met zout door de eiermassa
  • Voeg nu de stout toe, goed mengen.
  • Als laatste voeg je de gesmolten chocolade/botermassa toe
  • Goed roeren zodat er een gelijkmatige verdeling is
  • Giet in de bakvorm
  • Afbakken op honderdtachtig graden, ongeveer vijfendertig minuten.

Het Stout-bier kan je dan erbij drinken.

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!