Brownies met donker bier - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend'

6 februari om 12:35 • Aangepast 8 februari om 11:04
Recept Smakelijk
Recept Smakelijk
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 6 februari hoorde je André Huijsmans, koksopleider bij Curio in Bergen op Zoom. Hij koos voor het Stout-bier van Harry de Vos uit Steenbergen en bedacht een Stoute Brownie.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door

Wat heb je nodig:

  • honderd gram pure chocolade
  • honderd gram boter
  • twee eieren
  • honderdvijftig gram kristalsuiker
  • honderd gram patentbloem waar je twee gram zout door hebt gedaan
  • twee deciliter Stout

En zo maak je deze brownies:

  • Vet een bakvorm in met wat olie of boter. (Dit recept is goed voor een vorm van twintig bij twintig centimeter)
  • Smelt de chocolade met de boter au bain-marie
  • Klop ondertussen de eieren met de suiker zeer schuimig (Als je de suiker in drie delen toevoegt, lost-ie beter op)
  • Spatel nu de bloem met zout door de eiermassa
  • Voeg nu de stout toe, goed mengen.
  • Als laatste voeg je de gesmolten chocolade/botermassa toe
  • Goed roeren zodat er een gelijkmatige verdeling is
  • Giet in de bakvorm
  • Afbakken op honderdtachtig graden, ongeveer vijfendertig minuten.

Het Stout-bier kan je dan erbij drinken.

Smakelijk!

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...