Rijkswaterstaat waarschuwt: 'Ga niet de weg op'

7 februari 2021 om 09:18 • Aangepast 8 februari 2021 om 11:56
nl
Rijkswaterstaat krijgt veel meldingen van geslipte auto's en voertuigen die de vangrail hebben geraakt. Er wordt veel gestrooid, maar het zal nog lang duren voor alle wegen weer goed begaanbaar zijn.
Profielfoto van Cor BoumaProfielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Er is nog niet veel verkeer op de Brabantse wegen. En wat er rijdt, rijdt met aangepaste snelheid. Op de wegenkaart van TomTom is goed te zien dat er nauwelijks files zijn, maar dat het verkeer vooral langzaam rijdt.

Op- en afritten zijn soms spekglad. En in dorpen en steden waar nog niet zoveel gestrooid en geveegd is, zijn de wegen vaak nog lastig begaanbaar.

Ruim twintig miljoen kilo zout
Rijkswaterstaat heeft sinds zaterdagavond zeven uur al ruim twintig miljoen kilo zout uitgestrooid over de wegen. In totaal reden de strooiwagens sinds zaterdagavond bijna 185.000 kilometer. Dat blijkt uit de update van Rijkswaterstaat rond elf uur zondagochtend.

Rijkswaterstaat beschikt over 546 strooiwagens die ook zijn voorzien van een sneeuwschuiver. Deze wagens kunnen binnen twee uur 10.000 kilometer afleggen om op alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen, zout te strooien. Verder zijn er 350 sneeuwploegen. Hiervoor heeft Rijkswaterstaat 1200 man personeel: achthonderd chauffeurs en vierhonderd man voor coördinatie en laden en lossen.

Hele dag code rood
Er geldt de hele dag code rood in Brabant en Rijkswaterstaat adviseert dan ook niet de weg op te gaan.

In Brabant rijden geen treinen en bussen. Ook Eindhoven Airport is tot zeker twaalf uur zondagmiddag gesloten.

Beeld: TomTom Mydrive
Beeld: TomTom Mydrive
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!