Eenzame passagier op station Tilburg: 'Ik wil naar Arnhem'

7 februari 2021 om 09:53 • Aangepast 8 februari 2021 om 11:57
nl
Er rijden geen treinen en bussen in Brabant. Op het station van Tilburg is het dan ook rustig. Al zijn er Tilburgers die toch de trein willen pakken.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Op het busstation is het stil. Alleen de Belgische lijndienst richting Turnhout rijdt en verder is er geen bus te bekennen.

Een Tilburger komt met zijn fiets aan. "Ik heb voorzichtig gefietst hoor", vertelt de man als ie aankomt. "En ik heb expres een helm opgedaan."

De man wil naar zijn neef in Arnhem. Maar dat gaat m niet worden deze ochtend. "Ik dacht dat er wel treinen zouden rijden, maar wat minder. Dan moet ik maar weer naar huis."

Op de perrons is niemand. Medewerkers van de NS helpen mensen die toch de trein wilden pakken. "Het probleem is dat de sneeuw in de nacht kwam. Hierdoor zijn wissels bevroren en er komen steeds meer storingen bij", vertelt een medewerker.

"Als het overdag sneeuwt rijden de treinen de wissels steeds weer los. Maar in de nacht rijden geen treinen en dat is het probleem." De medewerker verwacht vandaag een hele moeilijke dag op het spoor. De treinen en medewerkers zijn namelijk allemaal niet op de juiste locatie als het treinverkeer opgestart gaat worden.

Daarom gaat de Tilburger met zijn fiets weer voorzichtig naar huis. "Ik ga alleen nog even het telefoonnummer van de NS vragen. Dan kan ik bellen of ze weer rijden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.