A50 na uren weer vrij na ongeluk met drie vrachtwagens

8 februari 2021 om 07:11 • Aangepast 17 februari 2021 om 09:18
nl
De A50 was maandagochtend urenlang in beide richtingen afgesloten tussen Oss en Ravenstein, nadat daar drie vrachtwagens schaarden. "Het gaat om vrachtwagens met levensmiddelen", laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten Bij het ongeluk is ook een auto betrokken. De weg was maandagmiddag rond vier uur weer vrij.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De file vanuit Brabant begon bij Veghel. Vanuit Gelderland stond het vast vanaf knooppunt Valburg. De auto's die vast kwamen te staan, zijn inmiddels van de weg geleid.

Wachten op privacy instellingen...

De ANWB waarschuwde automobilisten vanuit de richting Den Bosch een tijd lang voor twee uur vertraging, maar rond tien uur nam de vertraging af tot een uur. Op dat moment stond er wel nog veertien kilometer file vanaf Veghel. Vanuit Gelderland bedroeg de vertraging rond tien uur nog een kwartier. Eerder was dit ruim een uur.

Het is zo'n puinhoop op de weg dat er een zogenoemde firestormer is ingeschakeld, waarmee de sneeuw- en ijsresten die de weg zo glad maken van de weg gehaald kunnen worden. "Het was hier veel te glad", laat Jolanda van der Velden van de ANWB weten. "Je kon niet voor- of achteruit."

Omleiding
Verkeer dat vanuit de regio Den Bosch richting Gelderland wil, werd aangeraden via de A15 en de A2 te rijden. Ook bij knooppunt Ekkersweijer bij Son was een omleiding gesteld voor het verkeer richting Nijmegen. Daar werd je via de A2 en de A59 geleid. "Maar ons advies blijft: ga alleen de weg op als je niet anders kan", benadrukt de woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Wachten op privacy instellingen...

Ook op de A27 bij Hank gebeurde maandagochtend een ongeluk. Daar gleed een vrachtwagen van de weg. "Die heeft flinke schade", laat een ooggetuige weten. De rechterrijstrook werd daarop een tijd lang afgesloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.