Video

Hond zakt door het ijs en kan niet op eigen kracht uit het water komen

8 februari 2021 om 11:58 • Aangepast 9 februari 2021 om 08:39
nl
Een hond in Haaren nam maandagochtend onbedoeld een ijsduik. Zijn baasjes waren met hem aan het wandelen toen het dier het dunne ijs van een plas aan de Kantstraat op rende. De brandweer moest eraan te pas komen om de viervoeter te bevrijden.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Nadat het dier rond halfelf het ijs op was gerend en daar direct doorheen zakte, kon het niet meer zelf aan de kant komen. Op een foto is te zien hoe de hond in het ondiepe maar ijskoude water zit. Hij of zij lijkt een smekende blik te werpen in de richting van de brandweerman die hem in het water tegemoet komt.

Eenmaal bevrijd, rende de hond direct de sneeuw in. Het duurde dan ook even, voordat het dier met een warm dekentje bedekt kon worden.

Verder wandelen
Maar eind goed, al goed. Uiteindelijk kon de hond met zijn baasjes weer verder wandelen. Die gaven aan dat ze de brandweermannen zeer dankbaar waren voor de reddingsactie.

De brandweerman die daarvoor het water in moest, kon al snel weer droge kleren aantrekken en zich opwarmen. De brandweerkazerne zit letterlijk om de hoek.

De hond kon met de hulp van de brandweer weer op het droge komen (foto: Bart Meesters/ SQ Vision)
De hond kon met de hulp van de brandweer weer op het droge komen (foto: Bart Meesters/ SQ Vision)
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.