Video

Strooiwagen komt vast te zitten bij spoorwegovergang en zorgt voor verkeerschaos

9 februari 2021 om 11:40 • Aangepast 17 februari 2021 om 10:20
nl
Een strooiwagen van de gemeente Etten-Leur is dinsdagmorgen vast komen te zitten op een spoorwegovergang aan het Schoonhout. Daardoor werd aan beide zijden van de overweg het geduld van autobestuurders op de proef gesteld. Bovendien konden er urenlang geen treinen rijden tussen Breda en Roosendaal.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

Aan beide zijden van de spoorwegovergang stond het verkeer vast en volgens Huib van 't Hof, die daar net zijn hond aan het uitlaten was, haalden ze de raarste capriolen uit. "Er kwam er eentje door het plantsoen rijden, die reed hele bosjes plat." Een ander reed tegen de rijrichting in. "Hij ging vervolgens heel brutaal gewoon verderop weer ertussen, in de rij. Onder luid getoeter van andere auto's."

Een medewerker van ProRail stond volgens Van 't Hof aanwijzingen te geven. Maar mensen gingen onder de bomen door, ook toen de trein weer dreigde te gaan rijden.

Geduld
Al met al duurde het best wel even tot de auto's hun weg konden vervolgen. "Het duurde een half uur. Ik kan me het ongeduld wel voorstellen, maar het was lachwekkend om te zien", zegt Van 't Hof.

De sneeuwploeg kon geen kant op (Foto: Huib van 't Hof)
De sneeuwploeg kon geen kant op (Foto: Huib van 't Hof)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.