Video

PSV wil tegen Ajax laten zien dat ze ook een topduel kan winnen: 'Het enige doel'

9 februari 2021 om 15:15 • Aangepast 9 februari 2021 om 16:05
nl
PSV staat voor opnieuw een topwedstrijd. Ditmaal treffen de Eindhovenaren Ajax in de kwartfinale van het bekertoernooi. Het lukte PSV de voorgaande elf keer niet om wedstrijden tegen topploegen uit de Eredivisie te winnen, maar trainer Roger Schmidt maakt zich daar geen zorgen over.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Schmidt kan er natuurlijk weinig aan doen dat PSV acht topwedstrijden voor zijn komst niet wist te winnen. Maar ook onder leiding van de Duitse oefenmeester is PSV er drie keer niet in geslaagd om Ajax, Feyenoord en AZ te verslaan.

Met de wedstrijd tegen Ajax in het vooruitzicht, biedt dat een nieuwe mogelijkheid voor PSV en Schmidt om de ban te breken. Al maakt de 53-jarige Schmidt zich ogenschijnlijk geen zorgen over de toch wel barre reeks.

"We moeten nu laten zien dat het geen regel is dat PSV niet kan winnen in topwedstrijden.”

“We hebben nog genoeg topwedstrijden dit seizoen om dat om te draaien”, stelt hij. “Ik heb meerdere malen de echte wil gezien die nodig is om wedstrijden te winnen. We moeten nu laten zien dat het geen regel is dat PSV niet kan winnen in topwedstrijden.”

Volgens de Duitse trainer is zijn ploeg dus onwijs gemotiveerd om wat neer te zetten in het bekertoernooi. Schmidt gaf dat zelf al voortdurend aan, maar liet dat ook blijken door tegen Keuken Kampioen Divisie-ploegen De Graafschap en FC Volendam geen enkele topspeler te sparen. PSV neemt de beker serieus, dat is een ding wat zeker is.

En dus wijdde Schmidt ook nog niet uit over zijn basisopstellling woensdagavond in de Johan Cruijff Arena. Ook niet op de keeperskwestie. Lars Unnerstall stond namelijk de voorgaande twee bekerpotjes onder de lat en liet een zeer goede indruk achter. Maar de Duitse doelman krijgt nog niet het etiket ‘bekerkeeper’ op zich geplakt. “Sommige trainers kiezen speciaal voor een bekerkeeper, maar ik niet. Waarom niet? Omdat Unnerstall ook net zo goed in de competitie of in de Europa League onder de lat kan staan.”

“Maar het verleden toont aan dat PSV het vaak moeilijk heeft in de beker."

De voorbereiding op het topduel met Ajax verliep door de sneeuw en de vorst wel anders dan gepland. PSV heeft door de hevige sneeuwval niet echt kunnen trainen. En dus hebben de al wat langer geblesseerden Mario Götze en Cody Gakpo niet met de groep mee kunnen trainen. Zij zullen er dus zeker niet bij zijn in Amsterdam.

PSV zal dus op jacht gaan naar de eerste halve finaleplek sinds 2013, toen de Eindhovenaren uiteindelijk in de finale door AZ werden verslagen. “Het lijkt en klinkt misschien makkelijk om ‘even’ vijf rondes te winnen en de beker te pakken”, zegt Schmidt daarover.

“Maar het verleden toont aan dat PSV het vaak moeilijk heeft in de beker. Niet voor niets hebben ze ook meer landstitels dan bekerwinsten. Maar wij hebben tot nu toe laten zien dat we het toernooi serieus nemen. En om de beker te winnen moet je ook van de beste teams kunnen winnen. We hebben woensdag maar één doel: winnen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.