Video

Vastgevroren autodeuren!? Spierballen of een föhn bieden uitkomst

11 februari 2021 om 09:21 • Aangepast 11 februari 2021 om 15:21
nl
Misschien had je donderdagochtend geluk en zat het portier van je auto net niet vastgevroren. Maar wat nu als er geen beweging meer in je deur te krijgen is. Spierballen, een warme kruik of een föhn bieden uitkomst.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Vastgevroren deuren dus. Het zijn er deze dagen de perfecte omstandigheden voor. Met overdag een zonnetje dat de sneeuw op je auto een beetje doet smelten en vervolgens 's avonds en 's nachts temperaturen van ver onder nul.

Je merkt het meteen als je de greep van je autodeur vastpakt: er zit geen beweging in. Met een beetje geluk helpt wat spierkracht. Geen resultaat? Druk even op de sponningen rond de deur, luidt het advies van de ANWB. Misschien breekt het ijs.

Let wel op met de föhn
Nog steeds geen resultaat? Dan zul je echt even terug naar binnen moeten op zoek naar een warme kruik of een föhn waarmee je het ijs te lijf kunt gaan. Leg de kruik op de deursponningen of ga met de föhn aan de slag.

Let met dat laatste wel op, zo waarschuwt de ANWB. Richt de föhn niet direct op de ramen, maar echt op de sponningen. Door het plotselinge temperatuurverschil kunnen de ramen namelijk barsten.

Pim van de wegenwacht legt nog even uit hoe je vastgevroren deuren het beste te lijf gaat:

Wachten op privacy instellingen...

Zo, met enige vertraging ben je alsnog op weg. Maar ja, er wachten nog een paar mooie winterse dagen en nachten. En voorkomen is nu eenmaal altijd beter dan genezen.

Smeer daarom de deurrubbers van je auto uit voorzorg in met een rubberstick of met bijvoorbeeld talkpoeder. Het bespaart je een hoop gedoe!

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!