Run op meubilair uit Efteling Hotel dat verkocht wordt in kringloopwinkel - Omroep Brabant
Video

Run op meubilair uit Efteling Hotel dat verkocht wordt in kringloopwinkel

11 februari 2021 om 17:11 • Aangepast 11 februari 2021 om 18:51
nl
Het Efteling Hotel gaat renoveren en daarom moeten zo’n beetje alle meubels worden vervangen. Het hotel heeft besloten al het oude meubilair te doneren aan de kringloopwinkel in Kaatsheuvel. En dat levert opeens heel veel aandacht op voor de 'Spullenwinkel'. Maar slecht nieuws voor iedereen die nu denkt: dit wil ik. Alle meubels zijn al weg.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Het ging om ruim duizend gedoneerde meubels, waaronder bedden en matrassen, nachtkastjes, stoelen, schemerlampen en klaptafels met een spiegel. Samen zijn de spullen goed voor ‘duizenden euro’s’. Een deel van die opbrengst is voor de kringloopwinkel, maar een flink deel gaat óók naar de voedselbank in Loon op Zand.

Gek op de Efteling
Mijn oudste dochter moest dit hebben, ze is echt gek van de Efteling”, vertelt Jochem Witteman (37) uit Eindhoven. Jochem is een van de honderden geïnteresseerden die vanaf donderdag het meubilair kunnen afhalen. Zijn dochter heeft een complete set op de kop getikt met spiegelkast met tv, stoel en lampen.

De Spullenwinkel, zoals de kringloopwinkel heet, is nogal verrast door het succes van de actie. Doorgaans is er niet zóveel belangstelling voor tweedehandse spullen. “We zijn echt overstelpt”, zegt Henk van Komen.

Het meubilair uit een van de hotelkamers.
Het meubilair uit een van de hotelkamers.

“We hadden natuurlijk wel veel aandacht verwacht, maar deze mate is wel echt heel bijzonder", vertelt van Komen. "In de media was er landelijke aandacht. In twee dagen tijd was dan ook alles uitverkocht. Wij kunnen alleen maar trots zijn dat we de spullen mochten hebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.