Leerling neergestoken bij middelbare school De Korenaer in Deurne, twee verdachten aangehouden - Omroep Brabant
Video

Leerling neergestoken bij middelbare school De Korenaer in Deurne, twee verdachten aangehouden

12 februari 2021 om 10:20 • Aangepast 13 februari 2021 om 10:11
nl
Bij middelbare school De Korenaer aan de Meester de Jonghlaan in Deurne heeft vrijdagochtend een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij is een leerling gewond geraakt en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Twee verdachten zijn aangehouden. De drie jongens zitten op de school.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De steekpartij vond buiten plaats. Twee jongens zouden ruzie hebben gekregen, waarna een van de jongens de ander neerstak. Welke rol de tweede verdachte speelde, is niet duidelijk. De leeftijd van de jongens is onbekend.

De politie heeft twee verdachten meegenomen.
De politie heeft twee verdachten meegenomen.

Onbekende verwondingen
Bij de school zijn drie ambulances en zeker vier politiewagens aanwezig. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar het slachtoffer is uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe hij eraan toe is. De politie doet verder onderzoek naar het voorval.

De Korenaer is een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs aan kinderen met gedragsproblemen. Er zijn examenleerlingen aanwezig op de school en jongeren die wonen op het internaat van Bijzonder Jeugdwerk.

School blijft open
De School laat via haar website weten dat de leerlingen en het team van De Korenaer erg zijn geschrokken. De rust is inmiddels wel teruggekeerd. De school blijft vrijdag gewoon open en alle ouders zijn op de hoogte gesteld. Extra collega's en een opvangteam zijn naar de school gekomen om met leerlingen te praten over het voorval.

De steekpartij vond buiten plaats  (foto: SQ Vision)
De steekpartij vond buiten plaats (foto: SQ Vision)
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
De school blijft vrijdag gewoon open.
De school blijft vrijdag gewoon open.
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.