Kipnuggets uit Loon op Zand - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

13 februari 2021 om 10:33 • Aangepast 13 februari 2021 om 11:21
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 13 februari hoorde je Harm van den Bisen. Hij koos deze keer voor kipnuggets uit Loon op Zand.
Profielfoto van Martin Volder
Geschreven door

De kippen van Elly de Kort uit Loon op Zand voelen zich kiplekker in hun ruime stal, met overdekte uitloop om te scharrelen. Deze Volwaard-kippetjes krijgen dagelijks meer graan, groeien langzamer en zijn robuuster. Met het kippenvlees uit Loon op Zand deze week een recept om zelf kipnuggets te maken.

Dit heb je nodig

  • 500 gram kipfilet
  • 500 ml karnemelk
  • 1 tl sambal
  • 1 eetl zout
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 zak doritos chips (smaak naar keuze)

En zo maak je de kipnuggets

  1. Snijd de kipfilet door het midden en vervolgens in lange strookjes
  2. Doe de kip in een kom samen met de karnemelk, sambal en het zout
  3. Laat hem 30 min marineren
  4. Verkruimel de doritos en doe ze apart in een kom
  5. Klop de eieren los en hou ze ook apart in een kom
  6. Paneer de kip door hem uit de karnemelk te halen daarna in de bloem te doen daarna door het ei te halen en daarna door de doritokruimels
  7. Bak de nuggets in de oven van 200 graden op een bakplaat ongeveer in 20 min krokant bruin...

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.