Hele dag geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Breda: 'Schade aan bovenleiding is aanzienlijk'

12 februari 2021 om 12:35 • Aangepast 13 februari 2021 om 12:31
nl
Een defecte bovenleiding veroorzaakt al sinds kwart over acht vrijdagochtend flinke problemen op het spoor bij Lage Zwaluwe. Het probleem bevindt zich op het traject van Dordrecht naar Breda, tussen Lage Zwaluwe en Breda.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Doordat de spanning wegviel kwam een Intercity rond kwart over acht op het spoor tot stilstand. De gestrande reizigers moesten geëvacueerd worden met een andere trein. De gestrande trein moest worden weggesleept.

Schade
"De schade aan de bovenleiding is aanzienlijk", laat een woordvoerder van ProRail weten. Er rijden geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Breda en geen hogesnelheidstreinen tussen Rotterdam Centraal en Breda.

De NS vreest dat de problemen niet voor halfelf vrijdagavond zijn opgelost. "Dit is arbeidsintensief en specialistisch werk en kan lang duren." Er zijn stopbussen ingezet.

Wachten op privacy instellingen...

Defect spoor
Ook tussen Oudenbosch en Roosendaal waren er problemen. Daar reden tot een uur vrijdagmiddag geen Sprinters vanwege een wisselstoring. Hier bedroeg de extra reistijd zestig minuten . Ook hier werden stopbussen ingezet.

Het gaat ook niet goed op het spoor tussen Den Bosch en Boxtel. Daar rijden sinds vrijdagochtend minder treinen vanwege een defect spoor. Dit leidt tot een uur extra reistijd. De NS verwacht dat de problemen hier niet voor halftwee vrijdagnacht zijn opgelost. De dienstregeling is aangepast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!