Boodschappentassen vol cocaïne: vijf mannen opgepakt voor drugshandel

12 februari 2021 om 16:45 • Aangepast 15 februari 2021 om 08:58
nl
De politie heeft dinsdag in Eindhoven vijf mannen van 23 tot 33 jaar aangehouden die worden verdacht van cocaïnehandel. Er is ook ongeveer 80 kilo cocaïne in beslag genomen, zo maakte het Openbaar Ministerie vrijdag bekend.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Rechercheurs van de Landelijke Eenheid arresteerden de mannen nadat een van de verdachten met een bestelbus in België een voorraad drugs had opgehaald.

De bestelbus werd geparkeerd in een garagebox in Eindhoven. De chauffeur laadde enkele grote boodschappentassen over in een auto, waarmee hij naar een ondergrondse parkeergarage in de stad reed.

De boodschappentassen verdwenen in de berging van een bovenwoning. In de personenauto trof de politie nog twee boodschappentassen aan met blokken cocaïne. In de berging van de woning bleek een brandkast te staan waarin behalve de twee tassen nog eens 34 losse blokken cocaïne lagen.

Verborgen ruimtes
Bij de doorzoeking van de woningen van de verdachten is beslag gelegd op mobiele telefoons, computers, camera’s, meer dan 20.000 euro contant geld, Rolex horloges, een geldtelmachine en twee vacumeermachines. Ook zijn hun auto’s met verborgen ruimtes in beslag genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!