Video

Jongens (13 en 16) opgepakt na overval supermarkt in Cuijk, klant gestoken met mes

12 februari 2021 om 19:50 • Aangepast 15 februari 2021 om 09:01
nl
Agenten hebben een 13-jarige jongen zonder vaste woonplaats en een 16-jarige jongen uit Cuijk aangehouden omdat zij betrokken zouden zijn bij de overval die vrijdagavond plaatsvond bij de Lidl-supermarkt aan de Dukatendreef in Cuijk.

De overval vond rond kwart over zeven plaats. Een lange, forse man die een bivakmuts droeg, liep toen de winkel via de uitgang binnen. Hij riep vervolgens om geld en toonde daarbij een mes.

Een klant probeerde de overval te verijdelen. Hij raakte gewond aan zijn hand toen de dader met het mes een steekbeweging maakte. De dader maakte uiteindelijk niets buit en vluchtte vervolgens de winkel uit.

'Plaatje completer krijgen'
Agenten kwamen de twee verdachten tegen op de Wilhelminastraat. De 13-jarige jongen had een mes bij zich. Dit kwam sterk overeen met het mes dat bij de overval was gebruikt. De 16-jarige jongen voldeed aan het signalement van de overvaller. Daarop zijn ze allebei vastgezet. Inmiddels worden ze uitgebreid verhoord.

De politie hoort getuigen en benadeelden en is een buurtonderzoek gestart. Ook bekijken agenten of er camera’s in de buurt zijn waarvan de beelden bruikbaar zijn 'om het plaatje completer te krijgen'.

Meer getuigen gezocht
De politie zoekt nog meer getuigen die iets kunnen vertellen over de overval. "Misschien heb jij de daders gezien toen die zich voor of na de overval in de omgeving van de supermarkt bevonden. Of wellicht ken je mensen die hen hebben gezien."

Ook mensen die andere opvallende zaken in de omgeving zagen tijdens de overval wordt nadrukkelijk gevraagd contact te leggen.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.