Politie maakt eind aan carnavalsfeest in twee Bredase kroegen, twintig mensen liepen hossend rond

13 februari 2021 om 06:11 • Aangepast 14 februari 2021 om 06:08
nl
De politie heeft vrijdagavond ingegrepen bij twee Bredase kroegen omdat de coronaregels werden overtreden. In beide cafés liepen zo’n twintig mensen binnen en buiten. De burgermeester heeft de cafés gesloten.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Peter de Bekker & Madhavi Raaijmakers

Agenten zagen hoe er vrijdagavond rond negen uur verschillende carnavalsvierders in- en uitliepen bij het Bredase café De Beyerd aan de Boschstraat. Vanuit het café werden carnavalsliedjes het internet opgeslingerd die via een livestream door de liefhebbers konden worden gevolgd. Nauwelijks een uur nadat het feest was begonnen, was het alweer voorbij.

'Niet op de hoogte'
Volgens de politie liepen er negentien mensen hossend door de kroeg. In BN De Stem liet de café-uitbater weten dat je zo’n livestream onder bepaalde voorwaarden mag organiseren, maar dat hij ‘onvoldoende op de hoogte was van de regels’.

Daarnaast had hij vooraf een vergunning moeten aanvragen. Dat bleek hij vergeten te zijn. Hij noemt dit ‘heel stom allemaal’. Iedereen in het café kreeg een bekeuring en de kroeg moest haar deuren onmiddellijk sluiten.

Tweede café dicht
Hemelsbreed nog geen kilometer bij De Beyerd vandaan gebeurde die avond precies hetzelfde. Om tien uur moest de politie ingrijpen bij een café aan de Havermarkt. Hier was ook een livestreamfeest aan de gang.

Tijdens die livestream voerden twintig personeelsleden verschillende acts op. Ook dit café moest dicht en alle aanwezigen kregen ook hier een proces-verbaal.

Bekeuringen
Naast de mensen in de twee kroegen, werden vrijdagavond nog elf andere mensen bekeurd omdat ze na de avondklok nog op straat waren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!