Corona-uitbraak in Catharina Ziekenhuis in Eindhoven

13 februari 2021 om 18:41 • Aangepast 15 februari 2021 om 09:53
nl
In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is sprake geweest van een corona-uitbraak. Op de afdeling cardiothoracale chirurgie zijn 13 patiënten en 17 medewerkers besmet geraakt met de Britse variant van het virus, meldt het ziekenhuis.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Het ziekenhuis heeft maatregelen genomen waarmee het mogelijk blijft om hartzorg te verlenen aan patiënten die acuut een operatie moeten ondergaan, zo meldt het ziekenhuis op haar site.

"We leven mee met onze patiënten die naast hun ziekte ook nog te kampen hebben gekregen met een coronabesmetting", zegt Nardo van der Meer, voorzitter van de raad van bestuur. "En uiteraard geldt dat ook voor onze besmette medewerkers. We onderzoeken nog hoe deze besmettingen zijn ontstaan, ondanks dat medewerkers en patiënten alle mogelijke corona-voorzorgsmaatregelen nemen. Daar hebben we nu nog geen beeld van."

Bron-en contactonderzoek
De afdeling Hygiëne en Infectiepreventie van het ziekenhuis voert een uitgebreid bron- en contactonderzoek uit. Het is mogelijk dat bezoekers van het ziekenhuis het virus met zich hebben meegedragen.

Alle patiënten en vele honderden medewerkers van de afdeling zijn uit voorzorg getest op het coronavirus. De komende dagen zal dit worden herhaald.

Maatregelen genomen
Op de afdeling cardiologie, ook onderdeel van het Catharina Hart- en Vaatcentrum, zijn geen patiënten en medewerkers positief getest.

Er zijn maatregelen genomen om zoveel mogelijk zorg te laten doorgaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.