'Mister NAC' Ton Lokhoff vanaf 1 april technisch directeur in Breda: 'Voelt als thuiskomen'

15 februari 2021 om 13:00 • Aangepast 16 februari 2021 om 12:23
nl
NAC stelt per 1 april Ton Lokhoff aan als technisch directeur. Dat is de Bredase voetbalclub maandag met de oud-voetballer overeengekomen. Lokhoff tekent een contract tot medio 2024.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

"Ik ben erg blij dat ik de kans gekregen heb", zegt Bredanaar Lokhoff over zijn aanstelling. "De afgelopen jaren heb ik natuurlijk veelal in het buitenland gewerkt. Om na al die jaren terug te keren, voelt als thuiskomen. Thuiskomen in Nederland, maar bovenal thuiskomen bij mijn club."

"Samen gaan we aan de slag om de club terug te brengen waar die hoort."

Vanwege zijn nieuwe baan stopt Ton Lokhoff met zijn werkzaamheden bij de Duitse club Vfl Wolfsburg. "Ton weet als geen ander welke spelers bij onze club kunnen slagen", zegt algemeen directeur Mattijs Manders van NAC. "Ton heeft een groot netwerk en heeft een duidelijke voetbalvisie."

Gebruik makend van zijn kwalitieten moet Ton Lokhoff er mede voor gaan zorgen dat NAC weer terugkomt in de eredivisie. "Samen gaan we hard aan de slag om de club terug te brengen waar die hoort", zegt de oud-middenvelder daarover.

Ton Lokhoff in de tijd dat hij trainer was van NAC.
Ton Lokhoff in de tijd dat hij trainer was van NAC.

Hoewel Ton Lokhoff ook uitkwam voor PSV, Feyenoord en het Franse Nîmes, mag hij met recht Mister NAC genoemd worden. Hij speelde al in 1969 in de jeugd van de Bredase club om tien jaar later door te stromen naar het eerste elftal. Daarna was de oud-middenvelder bij NAC assistent- en hoofdtrainer. Dezelfde functies had hij ook bij Excelsior, Salzburg, VVV Venlo, Paok Saloniki, Vfb Stuttgart en Vfl Wolfsburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!