Budget voor Koningsdag Eindhoven bedraagt 1,75 miljoen euro - Omroep Brabant

Budget voor Koningsdag Eindhoven bedraagt 1,75 miljoen euro

16 februari om 14:03 • Aangepast 17 februari om 13:55
Foto: Karin Kamp
Foto: Karin Kamp
Eindhoven verwacht 1,75 miljoen euro uit te geven aan de landelijke viering van Koningsdag op 27 april. Omdat de gemeente meer geld nodig denkt te hebben voor technologie om de viering grotendeels virtueel te kunnen houden, vallen die kosten hoger uit dan van voorgaande edities van Koningsdag.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Vanwege corona wil de gemeente zo min mogelijk bezoekers in de stad. Daarom wordt er gewerkt aan een zogenoemde hybride programmering van fysiek en digitaal bezoek.

“We gaan uit van de fysieke aanwezigheid van de koninklijke familie, maar op besloten en geheim gehouden locaties. Wij zullen meer kosten kwijt zijn aan technologie en specifiek aan het digitale platform waarop verschillende onderdelen van Koningsdag vanuit huis te volgen zijn. Dit moet immers robuust en cyberveilig genoeg zijn om toegang te geven tot mogelijk honderdduizenden deelnemers”, schrijft het college.

De gemeente komt zelf met een miljoen euro over de brug. De provincie draagt 300.000 bij en de rest wordt opgehoest door sponsoren.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...