Piet (88) moet na 17 jaar zijn huurflat uit en krijgt een jaar om iets anders te vinden

16 februari 2021 om 19:24 • Aangepast 19 februari 2021 om 08:30
nl
Piet Kuijs is 88 en heeft een brief gekregen van woningcorporatie Woonmeij, waarin staat dat hij na zeventien jaar zijn huis uit moet. Hij krijgt een jaar de tijd om zelf nieuwe woonruimte te vinden. Piet huurt al zeventien jaar een appartement in seniorencomplex De Hoogakkers in Schijndel. Woonmeij wil in de vleugel waar Piet woont, mensen met een zorgvraag gaan huisvesten.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

Piet woont met plezier in De Hoogakkers, waar hij aan alle mogelijke activiteiten meedoet. "We hebben hier een kaartclub, een jeu-de-boulesclub en een biljartcompetitie. En ik kan hier mijn televisie lekker hard zetten", vertelt hij aan Omroep Brabant. Ook is hij blij met de kennissen die hij in de wijk Hoevenbraak heeft. Daarom wil hij liever niet verhuizen.

17 jaar geleden kwam Piet met zijn vrouw in het appartement wonen, zij is inmiddels overleden. Hij had verwacht dat hij tot het einde van zijn leven hier zou kunnen wonen.

Eerst drong het niet helemaal tot Piet door, toen hij de brief las. "Wat moet je denken van deze situatie? Ik denk niet dat we heel veel keuze hebben." De woningcorporatie schrijft in de brief dat in de vleugel waar Piet woont plaats wordt gemaakt voor mensen met een zorgvraag, schrijft Omroep Meierij.

"Ik ben op een leeftijd dat je niet weet of je morgen nog wakker wordt."

Piet heeft de situatie met zijn buren besproken. Zij wonen er pas drie jaar en hebben toen niet gehoord dat er andere plannen waren met de woningen. "Ze hebben net alles ingericht."

Piet verhuist niet graag op zijn achtentachtigste. "Ik ben op een leeftijd dat je niet weet of je morgen nog wakker wordt." Maar hij wil graag snel duidelijkheid. "Als ik een woning aangeboden krijg die een beetje naar de zin is, dan aanvaard ik het."

"Samen met iedere bewoner gaan we zorgvuldig kijken naar een passend alternatief."

Woningcorporatie Woonmeij laat weten dat in juli en december eerdere brieven zijn verstuurd over 'planvorming' in de vleugel van Piet.

18 bewoners zouden inmiddels zijn benaderd voor een gesprek. '"Samen met iedere bewoner gaan we zorgvuldig kijken naar wat een passend alternatief is en begeleiden de bewoner hierbij. We verwachten dat de periode van 18 maanden voldoende ruimte geeft om voor elke bewoner een passend alternatief te vinden."

Dit is de brief die Piet kreeg:

Deze brief kreeg Piet in de bus.
Deze brief kreeg Piet in de bus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!