Inzamelingsactie zieke Soufiane Elazizi: wijkagenten doneren statiegeld van gevonden bierkratten

19 februari 2021 om 13:21 • Aangepast 25 februari 2021 om 09:29
nl
Quincy Promes, Hakim Ziyech, Memphis Depay: allemaal doneerden ze al geld aan het fonds DoesSouf, waar de zieke Soufiane Elazizi (22) uit Breda anderen na zijn dood mee wil helpen. En nu kunnen ook agenten van politieteam Markdal uit diezelfde stad zich in dat rijtje scharen.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

In het Mastbos werd vorige week een hoop troep achtergelaten, is te zien op het Instagram-account van politieteam Markdal. Een flinke berg bierkratten werd gevonden.

Agenten leverden die kratten in en doneerden 80 euro statiegeld plus nog wat donaties van politiemensen aan het fonds DoesSouf.

Niet oud
Soufiane Elazizi werkt bij de Albert Heijn op het Valkeniersplein, in de wijk van de agenten dus. Een aantal jaar geleden kreeg hij te horen dat hij lijdt aan een zeldzame ziekte, waarbij hij steeds minder controle over spiergroepen krijgt. Soufiane kan daarmee niet oud worden.

In het programma 'Ik durf het bijna niet te vragen' vertelde de jongeman dat hij geld wil inzamelen voor onderzoek naar de ziekte waaraan hij zelf gaat overlijden. Zo lukte het in 2019 om 30.000 euro voor onderzoek te geven aan het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen.

Sindsdien is Souf zelf hard achteruit gegaan, staat op doneeractie.nl, waar ook geld ingezameld kan worden. Hij slaapt veel en kan zich maar een beperkte tijd per dag inspannen. Omdat de Bredanaar aangeeft dat hij hoopt niet vergeten te worden, is de inzamelingsactie nieuw leven ingeblazen. En het loopt storm.

Het geld dat de actie nu oplevert, gaat naar een fonds dat mensen moet gaan helpen die dat nodig hebben. Niet alleen zieke mensen, maar bijvoorbeeld ook ouderen of mensen die pech hebben. Zij krijgen dan iets ter waarde van 250 euro, 'want Souf wil iedereen helpen'.

De teller staat op ruim 182.000 euro.

Het statiegeld van deze kratten werd gedoneerd ((foto: Instagramaccount @wijkagenten_breda_zuid_oost).
Het statiegeld van deze kratten werd gedoneerd ((foto: Instagramaccount @wijkagenten_breda_zuid_oost).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.