Belg raakt auto kwijt na reeks verkeersovertredingen en uitschelden agent

21 februari om 14:58 • Aangepast 22 februari om 14:12
Archieffoto
Archieffoto
De politie heeft zaterdagnacht een 23-jarige automobilist uit België aangehouden. Na een serie verkeersovertredingen bij Breda vond hij het nodig een agent meermaals uit te schelden, waarna hij een nachtje mocht afkoelen in de cel.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

De man viel rond drie uur op toen hij met 150 kilometer per uur over de A27 naar Breda reed. Een surveillerende agent ging erachteraan, omdat de auto met Belgisch kenteken niet alleen te hard reed, maar ook meerdere keren een doorgetrokken streep passeerde.

De Belg kreeg een volg- en stopteken en werd op de Franklin Rooseveltlaan staande gehouden. Bij de controle bleek het kenteken niet bij de wagen te horen. Bovendien stond de bolide sinds december 2020 niet meer op iemands naam. Om die reden nam het politieteam Verkeer het voertuig in beslag.

Daarbij reageerde de 23-jarige bestuurder agressief. Toen hij ondanks waarschuwingen niet stopte met het beledigen van agenten, is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar mocht hij in de resterende nachtelijke uurtjes zijn zonden overdenken.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...