Bok overlijdt nadat mensen niet-voeren bordje negeren en eten over het hek gooien

21 februari om 21:05 • Aangepast 22 februari om 11:40
Foto: Dierenpark Prins Hendrik.
Foto: Dierenpark Prins Hendrik.
Een bok die tijdelijk in Dierenpark Prins Hendrik in Den Bosch woonde, is overleden. Mensen zouden voedsel over het hek hebben gegooid, dat het dier niet mocht hebben. De beheerder is verdrietig, maar ook boos. 'Gooi het eten niet over het hek heen.'
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Op de verschillende hekken bij het dierenpark staat al dat er niet gevoerd mag worden. De dieren krijgen namelijk speciaal eten.

In januari plaatste het park al een bericht op Facebook. "Nog erger dan plastic en ander zwerfvuil opruimen, is al het groenafval opruimen wat over de hekken wordt gegooid! Op de hekken staat dat er liever niet gevoerd mag worden, maar als je dat dan toch persé wel wilt doen, voer dan geen sinaasappelschillen of bananenschillen," luidde de boodschap toen.

Ongezond
"En gooi het dan niet over het hek maar voer ze. Eten ze het niet, neem het dan mee naar huis en gooi het in de groenbak waar het hoort. Scheelt de vrijwilligers een boel opruimwerk en nog belangrijker, zo blijven de dieren gezond!"

Toch bleven bezoekers eten dat niet geschikt was over het hek heen gooien. Dat kostte deze week een bok het leven. "De bok is overleden aan voedsel wat over het hek is gegooid. Dit is heel erg verdrietig, maar ik word er ook boos om. Ik hoop dat iedereen dit bericht kan delen en dat iedereen dan ook ophoudt met voedsel over het hek gooien," doet de dierenverzorger nogmaals een oproep.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...