Mathieu van der Poel verlaat UAE Tour na positieve test staflid ploeg

22 februari om 11:08 • Aangepast 23 februari om 10:50
Gisteren won Van der Poel nog
Gisteren won Van der Poel nog
Mathieu van der Poel gaat maandag niet meer van start in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten, de UAE Tour. Dit nadat een staflid van zijn ploeg positief heeft getest op corona.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van ANP
Geschreven door
Sandra Kagie & ANP

"Het welzijn van alle betrokkenen staat bij ons voorop", meldt Alpecin-Fenix, de ploeg van Van der Poel. De ploeg besloot maandag in overleg met de organisatie om uit de ronde te stappen.

De besmette medewerker van Alpecin-Fenix is direct in isolatie gegaan. Dat geldt ook voor alle andere teamleden, onder wie de renners. Zij worden de komende dagen opnieuw getest op het coronavirus. Onduidelijk is wanneer ze terug naar huis mogen.

In vorm rijden
Van der Poel wilde zich in de Ronde van de Emiraten, zijn eerste koers van dit jaar op de weg, in vorm rijden voor de voorjaarsklassiekers. De alleskunner op de fiets veroverde eind vorige maand in Oostende zijn vierde wereldtitel veldrijden.

Van der Poel verkoos de etappekoers in het Midden-Oosten boven het Belgische openingsweekeinde, met de Omloop Het Nieuwsblad (zaterdag) en Kuurne-Brussel-Kuurne (zondag).

Rode trui
Van der Poel won zondag de eerste etappe, maar hij kan maandag niet starten in de rode leiderstrui. David Dekker is nu de nieuwe leider in het algemeen klassement. "Het is heel mooi om het wegseizoen zo te beginnen en het betekent veel voor me", zei Van der Poel na zijn zege op zondag. "Ik heb een week rust gehad en pas één week met de ploeg getraind. Ik had dit eigenlijk ook niet verwacht. Dit is de vorm van het veldrijden in de woestijn."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...