'Twee kankerpatiënten geprikt terwijl dat eigenlijk niet mocht: smeekbedes verhoord' - Omroep Brabant

'Twee kankerpatiënten geprikt terwijl dat eigenlijk niet mocht: smeekbedes verhoord'

23 februari 2021 om 06:58 • Aangepast 24 februari 2021 om 06:37
nl
Medewerkers van de GGD Brabant-Zuidoost hebben vorige week in Eindhoven twee kankerpatiënten ingeënt tegen corona zonder dat ze recht hadden op een vaccinatie. Het gaat om een 78-jarige man die in maart een chemokuur krijgt en een jongere man die binnenkort wordt geopereerd. Beiden smeekten om een vaccin, zo meldt het AD dinsdag.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Directeur Ellis Jeurissen van de GGD Brabant-Zuidoost heeft haar medewerkers volgens de krant opnieuw geïnstrueerd niet in te gaan op verzoeken van mensen om geprikt te worden terwijl ze nog niet aan de beurt zijn.

"Mijn medewerkers hebben wel honderd mensen aan de poort weggestuurd, omdat ze geen afspraak hadden", legt ze uit. "Deze twee zijn geholpen, vanuit goede bedoelingen."

'Ook zelf weleens uitzondering gemaakt'
Jeurissen heeft het de medewerkers vergeven. "Ik heb zelf in een ander soort schrijnende situatie ook wel eens een uitzondering gemaakt", geeft ze aan.

Toch zegt ze 'dit kan niet en mag niet'. "Als ik toesta dat medewerkers op de vaccinatiestraat zelf gaan uitmaken wie een prik krijgt, dan komen ze in een spagaat terecht."

GGD is uitvoeringsinstantie
Ook de voorzitter van de GGD, Mariënne van Dongen, benadrukt in het AD dat de GGD alleen een uitvoeringsinstantie is en dus niet zelf beslist wie wel of niet wordt gevaccineerd.

De twee kankerpatiënten werden gevaccineerd op de priklocatie van de GGD in het Indoor Sportcentrum.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.