Uniek verjaardagscadeautje voor Paul van Loons 'Dolfje Weerwolfje'

24 februari 2021 om 11:21 • Aangepast 24 februari 2021 om 13:42
nl
Maar liefst drie Gouden Boeken ontving kinderboekenschrijver Paul van Loon uit Drunen woensdag. Dit omdat drie boeken uit zijn Dolfje Weerwolfje-reeks inmiddels meer dan 75.000 keer zijn verkocht. Het gaat om Dolfje Weerwolfje, SuperDolfje en Weerwolfnachtbaan. "Ik heb begrepen dat het nog nooit is gebeurd, drie gouden boeken in één keer. Dus dat maakt het bijzonder", zei de schrijver woensdagochtend.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Dat Dolfje kinderen blij blijft maken, merkt Van Loon uit de vele reacties die hij steeds weer krijgt op zijn boeken. "Wanneer er een nieuw Dolfje-boek uit is, is de vraag van kinderen steeds weer: wanneer komt er een nieuw boek? Het is de vraag die me het meest wordt gesteld."

Bijzonder vindt de schrijver het vooral dat zijn eerste boek uit de Dolfje-reeks, Dolfje Weerwolfje uit 1996, nog net zoveel wordt gelezen als de nieuwere boeken. "Kinderen gaan toch steeds weer de hele serie lezen", geeft hij aan. "Daar ben ik blij om." Daarbij noemt hij het speciaal dat inmiddels, in 25 jaar tijd, twee generaties zijn opgegroeid met Dolfje.

Nieuw boek: Weerwolfraket
Zaterdag is de online presentatie van het nieuwste deel in de reeks: Weerwolfraket. En Van Loon kan zijn fans geruststellen: hij is alweer bezig met een volgend deel, waarvan hij hoopt dat het in het najaar verschijnt.

De 25e verjaardag van Dolfje gaat dankzij de 'gouden' bekroningen door de Stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek, de CPNB, niet ongemerkt voorbij. De unieke bekroning zou je kunnen zien als de aftrap van het verjaardagsfeestje. Zaterdag begint dan ook nog de jaarlijkse Dolfje Weerwolfje Week waarin de boeken onder meer op basisscholen extra aandacht krijgen.

Boekentip
Een kinderboek dat het wat Van Loon betreft verdient om de gouden status te bereiken, is 'Meneer Droste van het Kinderboekenmuseum' van Sjoerd Kuyper. "Ik las het onlangs met veel plezier. Een aanrader, zeker voor ouders om voor te lezen", geeft hij als tip.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.