Willem II komt niet verder dan een punt in degradatiekraker vol spanning en spektakel - Omroep Brabant
Video

Willem II komt niet verder dan een punt in degradatiekraker vol spanning en spektakel

24 februari 2021 om 18:26 • Aangepast 25 februari 2021 om 18:25
nl
Een degradatiekraker vol spektakel, op allerlei manieren. Dat was Willem II - ADO Den Haag. Met een resultaat waar Willem II weinig mee opschiet. De Tilburgse ploeg kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hieronder de meest opvallende zaken uit het voetbalgevecht in het Koning Willem II Stadion op een rijtje.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

1. Wesley Spieringhs
Trainer Zeljko Petrovic veranderde zijn elftal op vijf posities, maar de jonge Wesley Spieringhs wist zijn plek te behouden. Hij speelde een opvallende rol in het duel met ADO Den Haag. Halverwege de eerste helft leek hij de score te openen. Hij kopte de bal vanuit een corner tegen de touwen, maar zag na het juichen dat scheidsrechter Siemen Mulder de goal had afgekeurd. Niet veel later lag hij op de grond, terwijl het bloed uit zijn neus gutste na een beuk van Tomislav Gomelt.

Binnen een minuut na rust werd hij in het strafschopgebied onderuit gewerkt en kreeg Willem II een strafschop. Naast die sleutelmomenten in de wedstrijd werkte hij zich helemaal leeg. Spieringhs, een jongen uit eigen jeugd, liet zien wat je in dit soort wedstrijden moet laten zien en wat er ook op een spandoek langs het veld stond: passie, strijd en leeuwenmoed.

2. Jordens Peters
De aanvoerder van Willem II keerde terug in de basis, maar zal achteraf niet heel fijn terugkijken op zijn rentree. De centrale verdediger veroorzaakte de strafschop waaruit ADO Den Haag de 1-1 wist te maken. Voor zijn overtreding op Michiel Kramer kreeg hij geel. Met nog een kwartier op de klok kreeg hij zijn tweede gele kaart. Een kaart waarover te discussiëren valt, maar waar scheidsrechter Mulder niet over twijfelde. Peters moest voortijdig naar de kant, waardoor Willem II het slot van de wedstrijd net als ADO met tien man uit moest spelen.

3. Siemen Mulder
Opvallend kun je het optreden van scheidsrechter Mulder wel noemen. In combinatie met de VAR, Alex Bos. Bij het afkeuren van het doelpunt van Spieringhs kunnen vraagtekens gezet worden. Extra opmerkelijk is het feit dat Bos het moment niet eens rustig bestudeerde en zonder echt goed te kijken meeging in het besluit van Mulder.

Aan de andere kant gebeurde later in de eerste helft hetzelfde toen Ricardo Kishna onderuit ging in het strafschopgebied van Willem II. Mulder vond het geen overtreding en dus geen strafschop. Het spel ging snel verder, Bos greep niet in. Ook daar was een rustige check logisch geweest. Kort na de eerste strafschop van Willem II werd er hands gemaakt in het strafschopgebied van ADO, Mulder deed niets. En dan waren er nog meer momentjes.

4. Amusementswaarde
Goed was het zeker niet. Toch zal de neutrale kijker zich niet verveeld hebben. Er gebeurde genoeg op het veld van het Koning Willem II Stadion. Van een afgekeurd doelpunt tot meerdere strafschoppen en van een rode kaart tot onbegrijpelijke fouten. Strijd en spanning was er tot het einde. Een wedstrijd waar beide clubs zomaar hadden kunnen winnen, met een uitslag waar ze allebei niets mee opschieten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.