Paula probeert te helpen na een positieve test: 'Wie laat mijn hondje uit?' - Omroep Brabant

Paula probeert te helpen na een positieve test: 'Wie laat mijn hondje uit?'

12 maart 2021 om 18:36 • Aangepast 22 maart 2021 om 15:41
nl
Paula van Overveld (59) herinnert zich de oudere alleenwonende dame die ze aan de lijn had. “De vrouw was positief getest en erg ziek. Ze moest huilen omdat ze niet wist hoe het nu verder moest als zij in isolatie zou gaan. Wie zou haar hondje uitlaten? Hoe konden haar kinderen ervoor zorgen dat er eten kwam?” Paula probeerde samen met de vrouw oplossingen te vinden en voor een deel lukte dat ook.
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door

“Dit werk geeft voldoening. We leveren een bijdrage aan het beteugelen van corona. Voorkomen kunnen we het niet, maar we kunnen er wel voor zorgen dat niet nog meer mensen besmet raken. Dat het binnen de perken blijft. Wij zitten daarbovenop." Wat daarbij ook helpt is goede voorlichting, zegt Paula. "Tijdens een telefonisch contact heb je die mogelijkheid."

Toen de GGD vorig jaar mei begon met het bron- en contactonderzoek was Paula er meteen bij. “Ik zat in een van de eerste opleidingsklasjes.” Interviewen was ze vanuit haar werk in het communicatievak al gewend. Het ligt haar. “Het is leuk om veel verschillende mensen te spreken. Je stapt even een leven van iemand binnen. Door vragen te stellen probeer ik een beeld te krijgen van de situatie waarin iemand zit.”

"Wat we delen is dezelfde gezonde nieuwsgierigheid naar mensen."

Ze is ook alert op wat er niet gezegd wordt. “Dan hoor ik op de achtergrond een hond blaffen en dan vind ik het mijn plicht om erop te wijzen dat je met een positieve besmetting beter niet kunt knuffelen met de hond.” Maar ze voegt er meteen aan toe: ”Wij zijn geen politie.”

Waar ze als zelfstandig communicatie-professional en fotograaf altijd in haar eentje aan het werk was, meestal thuis, heeft ze nu tot haar plezier ineens heel veel collega’s. “Van heel verschillend pluimage, ze komen echt overal vandaan. Wat we delen is dezelfde gezonde nieuwsgierigheid naar mensen en de overtuiging dat wat we doen nu heel nuttig is.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.