Politie waarschuwt relschoppers: 'Meld je, anders kom je herkenbaar op tv'

25 februari om 19:38 • Aangepast 26 februari om 19:31
De schade aan Eindhoven Centraal is een maand later nog zichtbaar (foto: Hans Janssen).
De schade aan Eindhoven Centraal is een maand later nog zichtbaar (foto: Hans Janssen).
De politie dreigt een aantal minderjarige jongens die deelnamen aan de rellen in Eindhoven op 24 januari herkenbaar in beeld te gaan brengen. Ze krijgen tot maandag 1 maart 12.00 uur de tijd zich te melden. Anders komen ze met hun gezicht op tv bij het opsporingsprogramma Bureau Brabant, zo meldt de politie.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Op de bewuste dag verzamelde zich rond het middaguur een menigte op het 18 Septemberplein, uit protest tegen de avondklok. Rond 14.00 uur escaleerde de situatie. De Mobiele Eenheid voerde charges uit en dreef de honderden relschoppers richting het station Eindhoven Centraal.

Daar richtten de relschoppers een ravage aan, met forse schade tot gevolg. De ruiten van het station werden ingegooid, een auto van ProRail werd in brand gestoken en de Jumbo in het stationsgebouw werd geplunderd.

Thema-uitzending
Bureau Brabant besteedt woensdag 3 maart weer aandacht aan de rellen. In een thema-uitzending worden verdachten die zich niet hebben gemeld herkenbaar in beeld gebracht. Een aantal verdachten heeft zich al eerder gemeld.

De rechter in Den Bosch behandelde woensdag al strafzaken die uit de hevige rellen zijn voortgekomen. Toen werd onder meer een 35-jarige man uit Weert veroordeeld tot acht maanden cel, wegens geweld tegen de politie en het plunderen van de Jumbo. Een 24-jarige Eindhovenaar kreeg zes maanden cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk en een 47-jarige man uit Nunspeet kreeg drie maanden cel voor het gooien van een fiets naar een voertuig met waterkanon.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...