21 burgemeesters sturen brief aan hun inwoners: 'Heb geduld' - Omroep Brabant

21 burgemeesters sturen brief aan hun inwoners: 'Heb geduld'

26 februari om 20:21 • Aangepast 1 maart om 09:57
Archieffoto: Anna Shvets/Pexels
Archieffoto: Anna Shvets/Pexels
De burgemeesters van de 21 gemeenten in de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost hebben online een brief aan de inwoners van hun gemeente geplaatst waarin ze begrip vragen voor de geldende coronamaatregelen. Dit na de steeds luider wordende roep om versoepelingen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Veel burgemeesters worden onder meer via social media benaderd door burgers die versoepeling willen. Mogen bijvoorbeeld de terrassen niet open?

De burgemeesters schrijven: "Beste inwoners, verschillende brandbrieven, aanvragen en verzoeken bereiken ons. De laatste weken steeds meer. Ondernemers zitten in de knel en ook inwoners willen weer vooruit. We zien dat de samenleving er genoeg van heeft en snakt naar vrijheid en meer versoepelingen. We begrijpen dat en we voelen dat zelf ook."

Geduld
Maar versoepeling is niet mogelijk. Geduld is een schone zaak. "Hopelijk leidt de weg van meer testen en vaccineren naar een lente met meer versoepelingen. Tot die tijd ligt de focus op de maatregelen waar we ons met zijn allen nog aan moeten blijven houden. Met begrip voor elkaar", zo staat in de brief die op de site van de Veiligheidsregio staat.

De burgemeesters van de veiligheidsregio's Brabant-Noord en Midden- en West-Brabant hebben nog geen brief geplaatst. Onduidelijk is of ze dat ook gaan doen. Paul Depla, burgemeester van Breda, zei eerder open te staan voor heropening van de terrassen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...