14-jarige Georgina loopt net als zorgmedewerkers de longen uit het lijf - Omroep Brabant

14-jarige Georgina loopt net als zorgmedewerkers de longen uit het lijf

27 februari om 19:03 • Aangepast 1 maart om 11:37
Georgina Gras-Van de Veerdonk is zaterdag van Oosterhout naar Breda gelopen. De veertienjarige deed dit voor de actie 'Sta(p) voor de zorg', waarmee geld wordt opgehaald voor medewerkers van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Net als het zorgpersoneel op de Covid-afdeling liep Georgina afgelopen week elke dag minimaal vijf kilometer.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

"Ik zit al vanaf 14 december thuis omdat ik niet naar school mag", zegt Georgina. "Ik miste het fietsen naar school en ook het sporten dat we daar doen. Maar ik doe dit vooral voor de mensen die in de zorg werken. Want die doen echt alles voor ons en ik wilde iets terug geven."

Georgina haalt 450 euro op
En dus deed ze mee aan de actie 'Sta(p) voor de zorg' van de stichting Vrienden van Amphia. Een uitdaging om elke dag van de week voor een gesponsord bedrag minimaal vijf kilometer te lopen. Net als het zorgpersoneel op de Covid-afdeling dat dagelijks doet. Georgina liep nog wat meer dan de minimale afstand: "Ik heb elke dag zeven of negen kilometer gelopen", zo zegt Georgina.

De sportieveling sloot haar actieweek af met een wandeling van de Oosterhoutse afdeling van het Amphia Ziekenhuis naar de hoofdvestiging aan de Bredase Molengracht. Een tocht van veertien kilometer. Ze kwam daar niet met lege handen aan. "Ik heb 450 euro opgehaald", zo zegt Georgina trots.

Foto als bewijs
Onderweg werd de Oosterhoutse tijdens de laatste kilometer vergezeld door een delegatie van het Graaf Engelbrecht College in Breda. Ook zij hadden de afgelopen week gestapt voor de zorg en al iets meer dan 750 euro opgehaald. Omdat de kinderen niet naar school mochten, ging dat digitaal.

"We hadden alleen online contact met de leerlingen, dus die moesten wel laten zien dat ze vijf kilometer hebben afgelegd", zegt Rob Goossens, gymleraar van het Graaf Engelbrecht College. "Te voet of op de fiets, dat maakte niet uit. Heel veel leerlingen stuurden als bewijs een foto dat ze langs school waren gekomen."

Feestje of tafeltennistafel
De actie 'Sta(p) voor de zorg' loopt nog twee weken door. Behalve gespierde kuiten en een goede conditie is dus nog niet duidelijk wat de totale opbrengst is. Het doel wel. "Met het geld gaan we iets leuks doen", zegt Giel Baaij van de Vrienden van Amphia. "Dat kan een feestje zijn als corona voorbij is of de aanschaf van een voetbal- of tafeltennistafel. Maar het kan ook zijn dat we het gaan inzetten om elke dag gratis vers fruit aan te bieden."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...