Droge worst met oosterse spruitjesstamppot - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!

28 februari 2021 om 07:35 • Aangepast 1 maart 2021 om 11:24
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 27 februari hoorde je koksopleider André Huijsmans. Hij koos als streekproduct voor de doge worst van slagerij Maurice Vos uit Heerle. Met spruitjes nog vers van het land maakt André een stamppot met zomerse pit.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Voor vier personen heb je nodig:

  • tweehonderdvijftig gram droge worst
  • vijftig gram ongezouten cashewnoten
  • zevenhonderdvijftig gram vastkokende aardappelen
  • zeshonderd gram spruitjes
  • twee rode uien
  • twee deciliter kokosmelk
  • honderd gram groene curry boemboe
  • een deciliter kippenbouillon
  • een halve rode fijngesneden peper
  • eventueel naar smaak peper en zout

Bereidingswijze:

  • Verwijder het vel van de worst en snijd de worst in zo dun mogelijke plakjes.
  • Bruneer de cashewnoten in een droge pan, laat ze afkoelen en hak fijn.
  • Zet worst en noten even apart.
  • Snipper de rode ui en bak dit aan met wat olie.
  • Blus af met kokosmelk.
  • Voeg de groene curry boemboe toe, de kippenbouillon en de rode peper.
  • Kook dit geheel in tot tweederde.
  • Schil en kook de aardappelen met wat zout, ongeveer twintig minuten.
  • Blancheer de spruitjes een minuut of vijf in kokend water.
  • Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en kookt ze even droog.
  • Stamp de aardappelen fijn.
  • Meng de spruitjes door de puree.
  • Voeg als laatste de ingekookte kokosmelk toe.
  • Verwarm de stamppot nog even goed door.
  • Vlak voor het serveren, bestrooi je de stamppot met de fijngesneden worst en de gehakte cashewnoten.

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!