Man krijgt pistool tegen zijn hoofd gedrukt in Tilburg

1 maart 2021 om 09:29 • Aangepast 2 maart 2021 om 09:25
nl
Een verwarde man heeft maandagmorgen een 26-jarige Tilburger een pistool tegen het hoofd gezet. Dat gebeurde op de Noordhoekring in Tilburg. De verdachte kon in de Piusstraat worden aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De Tilburger werd aangesproken door de verdachte, die eerder die nacht al was bekeurd omdat hij de avondklokregel overtrad.

Verwarde indruk
Het slachtoffer liep rond vijf uur van de Noordhoekring naar de Spoorlaan. Op dat moment kwam er een man op hem af die in het Engels vroeg of hij een sigaret voor hem had. Toen de Tilburger die niet had, vertelde de man allerlei vreemde verhalen. Hierdoor kwam hij verward over.

De belager bleef het slachtoffer volgen totdat hij ineens een voorwerp uit zijn zak haalde en dit tegen het hoofd van de Tilburger drukte. Het slachtoffer had direct in de gaten dat het een pistool was en vreesde voor zijn leven. De bedreiger deed daarna allerlei vreemde uitlatingen, waarna hij wegrende. Het slachtoffer belde daarop meteen de politie. Hij raakte niet gewond, maar heeft wel aangifte gedaan .

Geen pistool gevonden
Een agent die hem om drie uur bekeurde op de Heuvelring omdat hij zich niet aan de avondklok hield, herkende het signalement. Tegen half zes kwam de agent de man weer tegen op de Piusstraat en arresteerde hem. Bij hem werd overigens geen pistool gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.