Man schiet zijn buurvrouw in haar nek, maar zegt dat hij duif wilde raken - Omroep Brabant

Man schiet zijn buurvrouw in haar nek, maar zegt dat hij duif wilde raken

3 maart 2021 om 15:13 • Aangepast 4 maart 2021 om 15:16
nl
Een 33-jarige man uit Boekel heeft zijn buurvrouw in haar nek geschoten met een luchtbuks, maar zegt dat hij een duif uit de weg wilde ruimen. De man stond dinsdag terecht voor zijn daad in Den Bosch.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De vrouw was in haar achtertuin aan het werk toen ze opeens pijn kreeg in haar nek. Ze dacht even dat ze door een vogel was gepikt, maar later kwam ze erachter dat er meer aan de hand was.

Een dokter ontdekte dat er een kogeltje in haar nek zat, vlakbij haar slokdarm. De plek is gevaarlijk en niet te opereren, daarom zit het kogeltje twee jaar na de gebeurtenis nog steeds in haar nek.

Door de beschieting is de vrouw afgekeurd, heeft ze nog steeds pijn en veel last van een hese stem.

Wisselende verklaringen
Na onderzoek bleek dat het kogeltje waarschijnlijk uit de luchtbuks van de buurman kwam. Hij legde meerdere tegenstrijdige verklaringen af, maar dinsdag in de rechtszaal zei de verdachte dat hij op een duif had willen schieten vanuit een raam.

De man zou met zijn wapen op bed hebben gestaan en hebben gewankeld waarna het pistool afging. Het Openbaar Ministerie vindt dat een ‘onwaarschijnlijk verhaal’, maar opzet kan niet worden bewezen.

Taakstraf en schadevergoeding
De man wordt ervan beschuldigd dat hij zwaar lichamelijk letsel heeft veroorzaakt. De officier van justitie eiste dinsdag een taakstraf van tweehonderd uur en een volledige schadevergoeding van 5000 euro. De uitspraak is over twee weken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.