Darter Berry van Peer wil bij de grote jongens laten zien wat hij kan

5 maart 2021 om 07:00
nl
Na een eerste week van vloertoernooien en het eerste grote televisietoernooi in aantocht, wil darter Berry van Peer laten zien wie hij is en wat hij kan. “Ik leg mezelf niet veel druk op, zodat ik vrij kan gooien.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Voor Van Peer begint vrijdag met de UK Open het eerste grote televisietoernooi sinds hij zijn tourcard eind vorig jaar heroverde. De UK Open is een van de vele toernooien waar darters prijzengeld kunnen verdienen om te stijgen op de wereldranglijst. Voor Van Peer wordt het zaak om binnen twee jaar in ieder geval bij de beste 64 darters te zitten, zodat hij ook daarna zijn tourcard kan behouden.

Hoe ga je dat voor elkaar krijgen?

“De vorige keer kwam ik 1000 pond tekort om mijn tourcard te behouden. Ik weet dus dat ik het kan. Ik heb veel uren gemaakt, trainingsschema’s gevolgd. Nu moet het er op het podium allemaal uit komen.”

Allereerst moet ik goed mijn best gaan doen tijdens de UK Open van dit weekend. Verder heb ik mezelf als doel gesteld om ook tijdens de Players Championship Finals (ander televisietoernooi) te gooien.

Dat moet gewoon gebeuren, want uiteindelijk moet je in twee jaar veel prijzengeld bij elkaar spelen om bij de beste 64 te horen. Ik vind het belangrijk dat ik mezelf niet te veel druk opleg, anders gaat het me ook niet lukken.”

Hoezo niet?

“Voordat ik mijn tourcard weer terugkreeg, had ik een slechte periode. Daarom wil ik de druk voor mezelf laag houden. Ik ben nu al blij dat ik weer bij de grote jongens mag gooien en daar kan laten zien wat ik kan. Ik kan vrijuit gooien en ben door mijn eerdere ervaring ook niet gauw onder de indruk van de grote namen. Ik ben er klaar voor.”

Op het WK valt veel prijzengeld te verdienen. Is het dit jaar dan ook een verplichting voor jezelf om het WK te halen?

“Nee, ik zie het niet als een verplichting. Als ik het WK zou halen, zou dat natuurlijk geweldig zijn. Een mooie kans om mezelf te laten zien. Maar het duurt nog even voordat het december is. Ik moet nu stabieler gaan spelen en goed presteren op de verschillende toernooien. Dat heeft prioriteit.”

Je hebt afgelopen week de eerste vloertoernooien gehad. Hoe ging dat?

“Ik kijk er met gemengde gevoelens op terug. Op zich heb ik niet slecht gedaan, maar je wilt altijd meer en verder komen in het toernooi. Op één dag kwam ik aardig ver, maar op de overige drie dagen lag ik er na ronde één uit. Ik moet vooral de positieve punten van die wedstrijden eruit pakken en meenemen. Daar moet ik aan vasthouden voor de komende tijd.”

Kijk je met vertrouwen uit naar de UK Open?

“Ja, eigenlijk wel. Ik heb geen al te gunstige loting gehad met Martin Schindler. Maar als ik hem kan verslaan, en dat heb ik de laatste keren gedaan, dan kan me dat wel een enorme oppepper geven. Ik wil mijn beste versie laten zien op dit televisietoernooi. Iedereen laten zien dat ik het kan. Mijn droom zou zijn om de UK Open te winnen, maar dat is echt een heel lastige opgave.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.