Vrouwen gelokt, gedrogeerd en misbruikt door stel in Heeswijk-Dinther

5 maart 2021 om 19:06 • Aangepast 8 maart 2021 om 10:59
nl
Een man en een vrouw uit Heeswijk-Dinther hebben volgens justitie in een jaar tijd in hun huis drie vrouwen gedrogeerd en seksueel misbruikt. Waarschijnlijk wilde het stel nog veel meer slachtoffers maken. Justitie eiste vrijdagmiddag zes jaar cel tegen de 47-jarige man. De vrouw moet later voor de rechter komen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Het koppel lokte de drie vrouwen, van wie twee er volgens de politie ‘kwetsbaar’ zijn, met de vraag om een kopje koffie te komen drinken. Vervolgens werden de vrouwen onwel en werden ze seksueel misbruikt. De verdachten deden waarschijnlijk slaapmiddel in hun drankje. Twee van de vrouwen zijn niet alleen aangerand, maar ook verkracht.

Grote schaal
Tussen juni 2019 en juni 2020, toen het tweetal werd opgepakt, heeft het tweetal zo’n tachtig vrouwen benaderd met de vraag om op de koffie te komen. “Het lijkt er op dat de verdachten dit soort feiten op grote schaal wilden plegen”, zei de officier van justitie vrijdag bij de rechtbank in Den Bosch.

De vrouwen waren gedrogeerd en weten daarom niet veel meer van het misbruik. “Het is dat de vrouwelijke verdachte openheid van zaken heeft gegeven, anders waren ze hier mogelijk gewoon mee weggekomen.”

Vrouw moet nog voor de rechter komen
De vrouwelijke verdachte is kwetsbaar, stelt justitie. Ze zou sterk beïnvloed zijn door de man. “Zij lijkt zich niet ten volle bewust geweest te zijn van de strafbaarheid van de feiten en heeft ogenschijnlijk volledige openheid van zaken gegeven.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.