Dramatische avond voor Helmond Sport en TOP Oss

5 maart 2021 om 21:35 • Aangepast 8 maart 2021 om 10:57
Het was vrijdag een moeizame avond voor het Brabants voetbal. NEC won met 7-0 van Helmond Sport nadat de Helmonders vroeg in het duel met tien man kwamen te staan. Later op de avond leed ook TOP Oss een fikse nederlaag in eigen stadion, tegen Go Ahead Eagles. Het werd 0-4.
Profielfoto van Ron Vorstermans

In Helmond was het duel voor rust al beslist. Nadat Orhan Dzepar in de zeventiende minuut de doorgebroken Elayis Tavsan neerhaalde en met rood van het veld moest, krulde Rens van Eijden de daaropvolgende vrije trap fraai in het doel.

Daarna was er geen houden meer aan voor de thuisploeg. Rangelo Janga en Jordy Bruijn scoorden ook nog voor rust. In de tweede helft voerde NEC de score verder op via treffers van Edgar Barreto, Elayis Tavsan, Bart van Rooij en Thibo Baeten.

Later op de avond moest ook TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie het onderspit delven. De Ossenaren legden het net als Helmond sport in eigen huis af. Tegen Go Ahead Eagles werd het 0-4. Jacob Mulenga opende de score vlak voor rust. Na rust was de Fransman Antoine Rabillard twee keer trefzeker en Giannis-Fivos Botos bepaalde in de 68e minuut de eindstand op 0-4.

Ranglijst
TOP Oss bezet de vijfde plaats van onderen in de Keuken Kampioen Divisie, met 28 punten uit 27 wedstrijden. Helmond Sport bezet de twaalfde positie, met dertig punten uit 27 duels.