Ontbijtmuffins met appel - Smakelijk recept uit Lekker Weekend!

6 maart 2021 om 12:21 • Aangepast 12 maart 2021 om 17:28
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 6 maart hoorde je Harm van den Bisen van Hutten Catering. Hij koos voor rondeel-eieren van Els van de Ven uit Wintelre en maakt hiermee lekkere en gezonde ontbijtmuffins.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Wat heb je nodig:

  • drie appels
  • honderdvijfentwintig gram havermout
  • een banaan
  • twee eieren
  • honderdvijftig milliliter volle melk
  • twee theelepels kaneel
  • veertig gram rozijnen
  • veertig gram gehakte amandelen

Werkwijze:

  • Verwarm de oven op honderdtachtig graden
  • Was de appels en snij in kleine blokjes
  • Meng de havermout, stukjes banaan, eieren, kaneel en melk in de keukenmachine
  • Roer de rozijnen, gehakte amandelen en appelblokjes door het beslag. Schep dit in zes tot acht muffinvormpjes
  • Bak de muffins dertig minuten in de oven

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.