Droom van Tilburgse sprinter in duigen na valse start op EK Atletiek

6 maart 2021 om 12:46 • Aangepast 8 maart 2021 om 11:08
nl
De Tilburgse sprinter Joris van Gool leek op weg naar een medaille op het Europees Kampioenschap atletiek in Polen, maar strandde al ruim voor de finale in de series. Van Gool maakte een valse start en werd meteen gediskwalificeerd.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Van Gool won twee jaar geleden nog brons op het EK in Schotland en leek met een nieuw Nederlands record op de 60 meter dit jaar helemaal in topvorm.

Het liep anders dan gedacht en gehoopt in het Poolse Torun: Van Gool kwam een fractie te vroeg uit het startblok en werd teruggeschoten. De Tilburger had aanvankelijk niet door dat hij de valse starter was en prepareerde zich voor een nieuwe start, totdat een jurylid hem duidelijk maakte dat hij de indoorhal moest verlaten.

'Gewoon een valse start'
Van Gool beende vervolgens boos en teleurgesteld weg. Hij zocht geen excuses. "Het was gewoon een valse start, simpel. Mijn reactie was te snel", zei de 22-jarige sprinter.

"Ik moet de videobeelden nog zien. Ik bewoog, maar hield wel in. Normaal krijg je daar een gele kaart voor, maar hier gaven ze een valse start. Het was mijn eigen fout en ik zal het moeten accepteren."

De sprinter kan zich nu gaan opmaken voor het buitenseizoen. Hij is met de mannenploeg al zeker van deelname op de 4x100 meter estafette bij de Olympische Spelen van Tokio, maar wil zich ook individueel kwalificeren. Van Gool moet dan onder de limiettijd van 10,05 zien te lopen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!