FC Den Bosch verlaat laatste plaats na eerste uitoverwinning in dertien maanden

8 maart 2021 om 21:00 • Aangepast 9 maart 2021 om 20:43
Door voor het eerst in dertien maanden tijd weer een uitwedstrijd te winnen, heeft FC Den Bosch de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie verlaten. Op De Toekomst in Amsterdam waren de blauw-witten met 1-2 te sterk voor Jong Ajax. Invaller Roy Kuijpers was de gevierde man aan de kant van de blauw-witten. Hij bereidde de gelijkmaker voor en tekende zelf voor de winnende treffer.
Profielfoto van Joris van Duin
Joris van Duin

Jong Ajax nam in de eerste helft het heft in handen. In de tiende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong door een benutte strafschop van Kenneth Taylor. Daarna kreeg Kuijpers het dus op zijn heupen en had hij een groot aandeel in de wederopstanding van zijn ploeg. Hij bereidde de gelijkmaker van Jizz Hornkamp voor en tikte de 1-2 binnen, na een fout van verdediger Neraysho Kasanwirjo van Jong Ajax. FC Den Bosch heeft de laatste positie overgedragen aan FC Dordrecht. De talenten van Ajax staan elfde.

Het was de eerste uitoverwinning voor FC Den Bosch sinds 28 februari 2020. Toen versloeg het MVV in Maastricht met 2-3.