Video

Brandweer nog enige tijd aan het nablussen bij schrootverwerker AVI in Den Bosch

10 maart 2021 om 09:14 • Aangepast 11 maart 2021 om 18:07
nl
De brand die sinds dinsdagmorgen woedt bij schrootverwerker AVI aan de Rietveldenkade in Den Bosch is onder controle. Volgens een woordvoerster van de gemeente Den Bosch is de brandweer naar verwachting nog enige tijd bezig met nablussen. Wel is de rookontwikkeling een stuk minder geworden. "Er is sprake van een smeulende hoop die bij vlagen oplaait. Maar de brand is onder controle.”
Profielfoto van ANPProfielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De brand brak dinsdag rond 04.30 uur uit bij AVI, dat auto's en schroot van bijvoorbeeld fietsen en koelkasten verwerkt. Tientallen brandweermannen zijn sindsdien in touw met de bestrijding van het vuur. Ze kregen daarbij hulp van twee blushelikopters van defensie, maar die ondersteuning is niet meer nodig. Wel worden nog steeds twee blusboten ingezet. De smeulende resten worden natgehouden om te voorkomen dat het vuur weer oplaait.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: René van Hoof
Foto: René van Hoof

Door de rookontwikkeling moesten gisteren de GGD-coronateststraat in de Brabanthallen en het ROC Koning Willem I College hun deuren sluiten. Beide instellingen zijn inmiddels weer geopend.

Wachten op privacy instellingen...

Het waterschap Aa en Maas heeft dinsdag maatregelen genomen om te voorkomen dat vervuild bluswater dat in rivier de Dieze terechtkwam, zich verder zou verspreiden. Uit bemonstering blijkt volgens het waterschap dat de invloed van het bluswater op de waterkwaliteit meevalt.

Aa en Maas heeft drijflijnen geplaatst om de olie op te vangen die bij de brand is vrijgekomen. Zo wordt voorkomen dat vervuild water verderstroomt. Vanwege deze maatregelen er in en rond Den Bosch geen binnenvaart mogelijk.

Wachten op privacy instellingen...

In het verleden zijn er volgens de gemeente Den Bosch eerder branden geweest bij de schrootverwerker. Het ging toen om broeibranden in de opslag van autoschroot. Er bleek meer te zijn opgeslagen dan volgens de vergunning was toegestaan. In april 2020 is het bedrijf geconfronteerd met een dreigende dwangsom en sinds die tijd zijn er geen broeibranden meer geweest.

Lees al het nieuws over de brand bij AVI in ons dossier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!