Man die zoontje (6 maanden) met geweld doodde moet 8 jaar de cel in

11 maart 2021 om 15:54 • Aangepast 19 maart 2021 om 12:25
nl
Een man van 38 uit Rosmalen moet acht jaar de cel in voor doodslag op zijn zoontje. Hij heeft in juni 2019 zoveel geweld gebruikt tegen het jongetje van zes maanden dat het kind aan zwaar hersenletsel overleed. De rechtbank in Den Bosch heeft dit vastgesteld.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Het Openbaar Ministerie (OM) had negen jaar cel geëist, de rechtbank legt nu dus acht jaar op. Daar wordt het voorarrest van afgetrokken.

De vader ontkende tijdens de zitting twee weken alle beschuldigingen en ook zijn vrouw zei in een emotionele verklaring dat ze in zijn onschuld gelooft.

Dat de vader geen openheid van zaken gaf, wordt hem door de rechter zwaar aangerekend. "Hierdoor laat hij niet alleen de rechtbank, maar ook de moeder van de baby (zijn partner) en andere naasten in het duister tasten over wat er met het kind is gebeurd", liet de rechtbank bij de uitspraak weten. Het kind kan hevig heen en weer geschud zijn en/of geslagen of gestompt. Ook wordt niet uitgesloten dat de jongen van een grote hoogte is gegooid, zo stelt de rechter.

Vader direct verdacht
Op de bewuste dag, 14 juni 2019, was de vader alleen thuis met zijn kindje. De moeder was werken. Terwijl de baby op bed lag, hoorde de man door de babyfoon een stikkend geluid. Zijn zoontje hapte naar lucht.

De vader belde het alarmnummer 112 en hij begon met reanimeren. Met een traumahelikopter werd het jongetje naar het ziekenhuis gebracht. De artsen constateerden bloedingen, zwellingen en vocht in de hersenen. Letsel dat door een ander is toegebracht. De volgende dag stierf de zes maanden oude baby. De vader was meteen verdachte.

Het kindje had bloedingen onder het harde hersenvlies, uitbreiding hiervan onder de zachte hersenvliezen, bloeduitstortingen en afwijkingen in de oogbollen en oogzenuwen en hersenschade.

Ook werden er verwondingen van ongeveer een week eerder geconstateerd: gebroken ribben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.