Ophef om D66-posters op oud-gerechtsgebouw in Tilburg

11 maart 2021 om 21:00 • Aangepast 19 maart 2021 om 12:26
nl
Een groot aantal verkiezingsposters met daarop D66-lijsttrekker Sigrid Kaag is donderdag van het voormalige kantongerecht aan de Schouwburgring in Tilburg afgehaald. Het gebouw, nog steeds in bezit van het Rijk, wordt verhuurd door een antikraak-organisatie aan burgers. Een aantal Tilburgers, onder wie LST-voorman Hans Smolders, had geprotesteerd tegen verkiezingsposters op een overheidsgebouw.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Smolders noemt het niet handig om op een overheidsgebouw verkiezingsposters te hangen, zegt hij op zijn Facebookpagina. "Zo'n gebouw moet neutraliteit uitstralen, ook als het leegstaat. Veel mensen weten niet dat het kantongerecht verhuisd is naar de Piusstraat. Met de D66-posters is de neutraliteit ver te zoeken." Donderdag zijn de posters weggehaald.

Kantongerecht is verhuisd
In juli 2020 heeft de rechtbank het pand verlaten. Sindsdien staat het in de verkoop. Ondertussen is een aantal ruimtes in het gebouw verhuurd door Villex, een bedrijf dat het beheer van lege gebouwen op zich neemt. Volgens een woordvoerder van Villex is het aan individuele burgers verhuurd. Zij waren niet bereikbaar voor commentaar. Villex weet niet wie de posters heeft opgehangen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.