IKEA gaat tóch open: winkelen in je eentje en tijdslots van 45 minuten

11 maart 2021 om 18:21 • Aangepast 12 maart 2021 om 18:14
nl
IKEA gaat vanaf komende dinsdag open voor winkelen op afspraak. Dat heeft het bedrijf besloten na de door de overheid aangekondigde versoepelingen voor grote winkelketens. Eerder koos IKEA er nog voor om voorlopig dicht te blijven.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

De tijdslots duren 45 minuten en winkelen is alleen toegestaan met één persoon. "Er worden geen uitzonderingen gemaakt, helaas ook niet voor baby's en kinderen", laat IKEA weten. Klanten kunnen tijdslots vanaf maandag aanvragen.

De nieuwe openstelling is vooral bedoeld voor mensen die bij IKEA bijvoorbeeld keukens willen laten inrichten. Ook kunnen klanten zo bijvoorbeeld een bank uitproberen of een keukenkastje in het echt bekijken. Producten retourneren is nog niet mogelijk.

"We zijn uiteraard blij dat we weer iets meer klanten mogen ontvangen, maar het is slechts een fractie van hoeveel klanten we normaliter verwelkomen op een dag. Met gemiddeld 25.000 vierkante meter per winkel zetten vijftig klanten per keer nog steeds weinig zoden aan de dijk", benadrukt IKEA.

Volgens de overheid mogen winkels momenteel nog maximaal twee klanten per verdieping op afspraak ontvangen, mits die 1,5 meter afstand kunnen bewaren. Vanaf volgende week wordt daarbij ook naar het vloeroppervlak gekeken. Per 25 vierkante meter mag een klant worden ontvangen, tot een maximum van vijftig klanten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.