'Virgil van Dijk op EK is niet heel waarschijnlijk', meent Jürgen Klopp

14 maart 2021 om 09:32 • Aangepast 15 maart 2021 om 11:16
nl
Virgil van Dijk gaat het EK voetbal deze zomer niet halen. Dat denkt Jürgen Klopp, zijn trainer bij Liverpool. De Bredase verdediger raakte in oktober ernstig geblesseerd aan zijn knie tijdens de stadsderby tegen Everton, na een charge van keeper Jordan Pickford.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De blessure van Van Dijk was zo ernstig dat hij geopereerd moest worden. Inmiddels is hij aan het revalideren. Op sociale media geeft de aanvoerder van Oranje updates over hoe zijn herstel verloopt.

Die beelden zien er hoopvol uit, maar Liverpool-coach Jürgen Klopp vindt het niet realistisch om Van Dijk op het EK te verwachten. Dat zei hij tijdens een persconferentie.

'Race tegen de klok'
Daarbij baseert Klopp zich op de informatie die hij op dit moment heeft. Hij wijst op de ernst van de blessure van de verdediger. De coach is volgens VI al dolblij als Van Dijk fit is zodra de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen in Engeland begint. Aan het EK 'denkt hij helemaal nog niet'.

Bondscoach Frank de Boer van het Nederlands elftal sprak een maand geleden al van een 'race tegen de klok' op de vraag of Van Dijk het EK zou kunnen halen. "Ik hoop het, maar het moet wel verantwoord zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.