Corona-uitbraak: basisscholen in Breda, Nistelrode en Uden dicht

15 maart 2021 om 08:48 • Aangepast 16 maart 2021 om 08:44
nl
Drie basisscholen in Brabant zijn deze maandag niet open gegaan. Oorzaak is een uitbraak van het coronavirus. Het gaat om NBS De Hoogakker in Breda, De Beekgraaf in Nistelrode en kindcentrum Aventurijn in Uden, dat al enige tijd met besmettingen kampt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In de mail aan de ouders meldt directeur Frans-Joseph de Graaf van De Hoogakker dat het besluit is genomen 'uit zorg voor de veiligheid van de kinderen en ons personeel. Hij schrijft ook dat het aantal besmette leerlingen snel toeneemt en dat steeds meer ouders hun kinderen uit veiligheidsoverwegingen thuishouden.

De Graaf stelt ook dat de druk 'steeds groter' wordt en dat om die reden na overleg met het schoolbestuur is besloten om de deuren deze maandag gesloten te houden. Hij erkent dat de schoolleiding 'er absoluut van bewust is dat dit bericht laat komt' en dat ouders wellicht 'in een lastig parket' zijn gebracht. Leerkrachten zullen indien mogelijk digitaal les geven. De schooldirectie kondigt verder overleg met de GGD West-Brabant aan.

Nog onduidelijk wanneer Beekgraaf open gaat
Op De Beekgraaf in Nistelrode is het virus vastgesteld in drie verschillende groepen. De directie heeft dit de ouders eveneens zondagavond gemeld. Later deze maandag wordt duidelijk wanneer de 275 kinderen weer welkom zijn. Directeur Henny van Middelkoop is hierover in overleg met de GGD Hart voor Brabant.

Het coronavirus is vastgesteld bij kinderen in de groepen 4, 6 en 8. Om een verdere verspreiding te voorkomen, is besloten om de school voor minstens een dag te sluiten. De kinderen hebben door het besluit een dagje vrij, er wordt geen digitaal onderwijs gegeven.

Aventurijn ook dinsdag nog dicht
Kindcentrum Aventurijn in Uden is al vanaf donderdag dicht. Het besluit om personeel en kinderen thuis te houden werd genomen nadat bekend was geworden dat bij een aantal leerlingen en leerkrachten het COVID-19-virus was geconstateerd. In het gebouw aan de St. Annastraat zijn een basisschool, peuteropvang en buitenschoolse opvang gevestigd. Op zijn vroegst woensdag zijn er weer mensen welkom. Later deze maandag wordt duidelijk wanneer dat verantwoord is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.