Volt met lijsttrekker Laurens Dassen mogelijk met 3 zetels de Kamer in - Omroep Brabant

Volt met lijsttrekker Laurens Dassen mogelijk met 3 zetels de Kamer in

17 maart om 22:46 • Aangepast 18 maart om 22:37
Laurens Dassen (foto: ANP)
Laurens Dassen (foto: ANP)
De Nederlandse tak van de Pan-Europese partij Volt heeft mogelijk drie zetels behaald deze verkiezingen, blijkt uit de exitpoll van Ipsos in opdracht van de NOS. Er wordt daarbij een foutmarge van twee zetels aangehouden. Het is voor het eerst dat de partij van lijsttrekker Laurens Dassen uit Knegsel in de Tweede Kamer komt.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Volt is vooral populair onder jongeren. Ze wil meer Europese samenwerking op verschillende vlakken.

Zo wil Volt een Europees leger en meer macht naar het Europees Parlement en de Europese Centrale Bank. Hoog op de agenda staan de klimaatcrisis, de migratiecrisis en veiligheid - problemen die volgens de partij het best kunnen worden opgelost met Europese samenwerking.

Wachten op privacy instellingen...

'Welvaart moet beter verdeeld worden'
Dassen zei eerder dat hij vindt dat het in Den Haag te weinig gaat over de voordelen van de Europese Unie. Hij wil dat mensen die meer moeten gaan ervaren. "De welvaart die we hebben, moet beter verdeeld worden." Economieën zouden beter op elkaar moeten aansluiten, bijvoorbeeld door een fiscale unie, denkt Dassen.

Volt is een Pan-Europese partij met nationale partijen in Europese lidstaten als Duitsland, Bulgarije en Italië. De Nederlandse tak werd in 2018 opgericht en deed in 2019 mee aan de Europese verkiezingen. De partij heeft één zetel in het Europees parlement.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...